Bij vragen bel ons: +32 (0)14 482382

Passers en toebehoren

Passers en toebehoren

6 producten

per pagina
Sorteer op
Precisie steekpasser
Precisie steekpasser

Vanaf € 6,05Incl. btw € 5,00Excl. btw

Precisie krompasser
Precisie krompasser

Vanaf € 6,05Incl. btw € 5,00Excl. btw

Stokpasser
Stokpasser

Vanaf € 11,31Incl. btw € 9,35Excl. btw

Steekpasser met boog en houder voor kraspen
Steekpasser met boog en houder voor kraspen

Vanaf € 7,26Incl. btw € 6,00Excl. btw

Schuifmaatpasser
Schuifmaatpasser

Vanaf € 73,21Incl. btw € 60,50Excl. btw

Precisie voetjespasser
Precisie voetjespasser

Vanaf € 6,05Incl. btw € 5,00Excl. btw

Wat is een passer?

Een passer kan worden gebruikt als gereedschap om bepaalde afstanden op te nemen en vervolgens via de passer te meten. Tevens kan een passer worden gebruikt als afschrijfgereedschap ook wel aftekengereedschap genoemd om circels, bogen en afstanden te zetten. Als meetgereedschap zijn de meest gebruikte passers, een binnenpasser, een buitenpasser en een steekpasser.

Een steekpasser (kraspasser, afsteekpasser) van Hogetex kopen?

Een steekpasser ook wel genoemd een kraspasser of afsteekpasser, hebben wij in verschillende groottes, met een spanmoer of met een boog. De grootste die Hogetex heeft, is een metalen steekpasser 500mm, dus met twee benen van 500mm. Dit is een grote passer voor grote circels! Ideaal gereedschap om afstanden over te nemen en te meten. Tevens hebben we nog een steekpasser met boog, deze is speciaal voor het aftekenen. Geleverd inclusief een passende aftekenpen, geschikt voor aftekenen op metalen, hout, plastic en aluminium etc. Ideaal aftekengereedschap!

Een binnenpasser (voetjespasser) van Hogetex kopen?

Een precisie binnenpasser heeft Hogetex ook, deze wordt ook wel een voetjespasser genoemd. Wij hebben een voetjespasser met spanmoer en fijninstelling. Een verscheidenheid aan lengtes van de benen van de voetjespasser verkopen wij. Van 100mm tot 500mm, dus ook om grote afmetingen af te schrijven of te meten.

Een buitenpasser (krompasser) van Hogetex kopen?

Een precisie buitenpasser ook wel krompasser genoemd hebben wij met spanmoer en fijninstelling. Met benen van 100 tot 500mm. Ideaal om buitenmetingen te verrichten!

Andere passers van Hogetex?

Andere varianten op een passer zijn de schuifmaatpasser en de stokpasser. Deze zijn een kruising tussen een schuifmaat en een passer. Met een stokpasser kan tot 1 meter worden afgetekend! De stokpasser heeft een nonius van 0,1mm. De schuifmaatpasser is er voor het aftekenen van diameters. De vaste bek en de liniaal zijn vervaardigd uit een geheel stuk. De meetvlakken zijn gehard, geslepen en gelept. De lengte van de bekken zijn 40mm. Het maximale meetbereik van een schuifmaatpasser is 300mm. Echter is deze schuifmaatpasser dan geschikt voor het aftekenen van diameters tot 600mm!