Bij vragen bel ons: +32 (0)14 482382

Hoekmeters

Hoekmeters

Gradenbogen en hoekmeters van Hogetex

Een hoekmeter is een algemene naam voor diverse meetmiddelen om hoeken te kunnen meten. Hierbij gaat het om eenvoudige gradenbogen tot elektronische hoekmeters met digitale aflezing.

Wat is een gradenboog?

Een gradenboog is een hoekmeter die bestaat uit een rei met een gradenboog om een hoek te kunnen meten. De rei en de gradenboog kunnen in diverse lengtes worden geleverd. Een speciale gradenboog is onze P19 Gradenmeter van Shinwa. Deze gradenmeter van roestvrijstaal uit Japan is met dubbele schaalverdeling en is in een dichte uitvoering met een vastzetschoef. Tevens hebben we een open uitvoering, ook met dubbele schaalverdeling. Deze Hogetex gradenboog is met vastzetschroef en draaibare rei, voor het meten van 0-180 graden. Tevens heeft deze gradenboog een dubbele gradenverdeling 0-180 en 180-0 en is in een matverchroomde uitvoering. Daarnaast hebben wij nog een gradenboog met een verstelbare rei, deze rei kan door middel van een schroef op elk gewenst punt van de rei vastgezet worden. Wij hebben deze gradenbogen vanaf 100 x 150 mm tot en met 300 x 600mm ( Boog diameter maal lengte rei).

Welke merk hoekmeter kunt u kopen bij Hogetex?

Hogetex heeft hoekmeters van het merk Fuji-Tool, Marui-Keiki, Digi-pas en Hogetex.

Fuji Tool

De hoekmeter 446 met een meetbereik 0-45° van Fuji-Tool is eigenlijk een hoekkaliber. Hij heeft 18 bladen en is in een set.

Marui-Keiki

Wij hebben diverse hoekmeters van Marui-Keiki. De Marui-Keiki DP-601 verkopen wij al jaren. Deze in roestvast staal uitgevoerde elektronische digitale hoekmeter, met rei is een zeer hoogwaardige nauwkeurige hoekmeter van Japanse kwaliteit! De Marui-Keiki DP-301 is een analoge hoekmeter waarbij de gradenverdeling afgelezen kan worden met de opgebouwde loep. De Marui-Keiki MP-101 is een hoekmeter met schroefmaatverstelling! Voor nauwkeurige fijnverstelling! Een heel speciale hoekmeter is wel de Marui-Keiki HG-36 ! Deze digitale hoekmeter is volgens een compleet nieuw concept en kan hoeken meten bevestigd aan een schuifmaat of hoogtemeter. Tevens heeft Marui-Keiki nog een hoeksensor, de Marui-Keiki DP-621. Dit is een lichtgewicht, compacte, hoog nauwkeurige hoek sensor. De sensor heeft een batterij en dus behoeft het apparaat geen externe voeding, daarom is een stroomkabel overbodig. De sensor beschikt over een data output functie (Mitutoyo digimatic output).

Digi-Pas

Wilt u een hoekmeter die eenvoudiger en goedkoper is, dan is de Digi-pas hoekmeter een mogelijkheid. De Digi-pas producten kunnen ook omschreven worden als een waterpas in plaats van hoekmeter. Meerdere Digi-pas modellen staan dan ook onder de categorie: https://www.hogetex.be/meten/waterpassen/diverse-waterpassen