Bij vragen bel ons: +32 (0)14 482382

Waterpassen

Waterpassen

Een Libel of waterpas kopen van Hogetex!

Wat is een libel en welke heeft Hogetex?

Een libel is een glazen buisje, waarin een vloeistof zit. In de glazen behuizing is een luchtbel in de vloeistof waarbij deze een aflezing mogelijk maakt of iets horizontaal recht staat. Libellen worden in tal van waterpassen en dergelijke instrumenten gebruikt. Wij verkopen de libellen los, waarbij deze zo in andere instrumenten kunnen worden gemonteerd. Daarbij hebben wij libellen met diverse inbouwmogelijkheden. Wij hebben libellen met een schroefbevestiging, of met diverse gaten voor montage. Wij hebben ronde libellen en vierkant libellen, libellen met diverse gevoeligheden, en met een kruis of verdeling op de libelle! Genoeg keuze bij Hogetex!

Welke waterpassen heeft Hogetex?

Hogetex heeft een tal van soorten waterpassen. Dit kunnen eenvoudige waterpassen zijn die gebruikt worden in de montage en bouw, maar ook hoogwaardige waterpassen die gebruikt worden om machines horizontaal af te stellen of die in de meetkamer worden gebruikt!

Welke merken waterpassen heeft Hogetex?

Hogetex heeft Waterpassen van Tesa, Digi-Pas, Kinex, RSK en Hogetex.

Tesa Clinobevel 1-USB

Het waterpasinstrument van TESA Digitale waterpas met hoge nauwkeurigheid. Ideaal voor installatie en controle van werktuigmachines. Met een meetbereik van ±45°! Het bijzondere van deze Clinobevel is dat hij via USB aan te sluiten is aan een PC. De complete set wordt geleverd met een basisinstrument en een USB verbindingskabel en software voor visualisatie van de metingen.

Kinex waterpas

De Kinex waterpassen verkoopt Hogetex al een erg lange tijd, Kinex heeft drie soorten in zijn assortiment, de krukaswaterpas, de blok-as waterpas, en de raamwaterpas. Deze zijn te verkrijgen met een nauwkeurigheid van 0,1 - 0,2 mm of van 0,02 mm. Deze worden veel gebruikt om machines af te stellen of om bijvoorbeeld een biljarttafel nauwkeurig horizontaal af te stellen!

Digi-Pas waterpas

Het merk Digi-pas heeft vele soorten elektronische waterpassen, die voor tal van werkzaamheden benut kunnen worden. Deze elektronische waterpassen kunnen ook gebruikt worden als hoekmeter. Tevens heeft bijvoorbeeld de DWL-2000XY Hoog precisie waterpas een ingebouwde hoek- en trillingsmeter, ontworpen voor professionals en specialisten om hoge resolutie en nauwkeurigheden te bereiken van hoek- en trillingsmetingen. Daarbij hebben de DWL-3000XY een nauwkeurigheid van 0,01° en de DWL-3500XY zelfs een nauwkeurigheid van 0,001° Digi-pas heeft ook een modern antwoord op de vroeger veel gebruikte Torpedo Waterpas. De Digi-Pas DWL-280-Pro Torpedo waterpas is de digitale versie van de conventionele Torpedo waterpas. Het heeft een elegant design met een geavanceerde sensor technologie om volledig uitgerust elke meet- en inspectie job aan te pakken. Met een resolutie van 0.05° (0,1mm/m) en hoge nauwkeurigheid ± 0.05°!

RSK Waterpasinstrument

Door het Japanse merk RSK is deze hoognauwkeurige waterpas ontwikkeld en is een uitzonderlijk apparaat. Ontworpen voor het meten van haaksheid. Het heeft een aan- en uitschakelbare magnetisch oppervlak, geschikt voor gebruik op zowel vlakke als ronde oppervlakten. De waterpas heeft een grip met anti-warmteuitstraling. De waterpas heeft een langs en dwarslibel. De langslibel is uitgevoerd met een spiegel voor een betere aflezing. De waterpas is kalibreerbaar door een verstelschroef.

Laserwaterpas van Hogetex

Hogetex heeft de conventionele waterpas omgezet in een waterpas met digitale aflezing en met een laser om uit te lijnen! Deze waterpas heeft dus twee voordelen! U kunt de hoek ook in graden aflezing vanaf het LCD scherm. De waterpas van 600mm lengte is uitgevoerd met een horizontale en verticale libelle. De digitale aanduiding van de hoekmeter heeft een aflezing van 0,1°. Meetnauwkeurigheid van de hoekmeter is: Tussen 0 en 10° en 80° en 90° +/- 0,1° en tussen 10° en 80° +/- 0,2° . Door de Hold knop kan een waarde worden vastgehouden. De levering van deze waterpas is in een etui. Dit type is uitgevoerd met een Laser, voor het precies uitrichten.