Bij vragen bel ons: +32 (0)14 482382

Hefmagneten

Hefmagneten

3 producten

per pagina
Sorteer op
Hefmagneet type VGP
Hefmagneet type VGP

Vanaf € 954,69Incl. btw € 789,00Excl. btw

Hefmagneten VML
Hefmagneten VML

Vanaf € 385,99Incl. btw € 319,00Excl. btw

Hefmagneet met hendel VML
Hefmagneet met hendel VML

Vanaf € 48,28Incl. btw € 39,90Excl. btw

Wat is een hefmagneet?

Een hefmagneet is een magneet die aan- en uit geschakeld kan worden, met een ophanging (een oor) zodat deze kan worden gebruikt om diverse werkstukken te transporteren. De hefmagneet wordt aan z'n oor opgehangen en het werkstuk wordt door magnetischme meegenomen. Hierbij moet het werkstuk van een ferromagnetisch materiaal zijn. Meestal is dit natuurlijk staal, maar ook andere materialen kunnen worden opgeheven worden. Dit geldt voor materialen met een laag koolstofgehalte. Echter bij materialen zoals bij diverse legeringen wordt de hefcapaciteit wel minder. Tevens de hardheid van het materiaal en de oppervlaktestructuur beinvloeden de hijscapaciteit. Een voorbeeld, bij gietstaal is de capaciteit nog maar 90% en bij gietijzer 50%. Hiermee moet rekening worden gehouden. Hiermee kun je concluderen dat er met voorzicht gehandeld moet worden waarbij voorheen de risico's moeten worden geevalueerd om veilig te kunnen werken. Het is daarbij sterk aan te raden om maximaal tot 1 meter hoogte te heffen en ervoor te zorgen dat er mensen altijd op voldoende afstand zijn van het transporteren.

Waarmee moet ik rekening houden met de hefcapaciteit:

 • type materiaal
 • oppervlakte van materiaal moet glad zijn (ontdaan van roest, vuil, bramen etc)
 • Er mag geen materiaal tussen zitten zoals papier of verf.
 • hoe dik is het materiaal (hoe dikker des te beter)
 • De vorm van het werkstuk (vlakke werkstukken hebben een betere hefcapaciteit van ronde werkstukken)
 • Wat is de temperatuur van het werkstuk (hoe hoger de temperatuur, des te minder de hefcapaciteit)

  Voordelen van de hefmagneten van Hogetex?

 • De hefmagneten hebben een permanente handbediende magneet die geen voeding nodig heeft wat de betrouwbaarheid ten goede komt.
 • De hefmagneten zijn van EARTH-CHAIN of VERTEX, dit z'n gerenommeerde bedrijven uit Taiwan die al decennia deze hefmagneten maken en veel kennis op dit gebied hebben.

  Welke type Hefmagneten heeft Hogetex?

  Type VML. Het meest populaire model! Met een 3,5x veiligheidsfactor. Dit betekent dat de werkelijke kracht 3,5x zo groot is als de aangegeven waarde. Dit is de zogenoemde veiligheidsmarge. De kleinste is met een hefcapaciteit van 100 kg, de grootste met een hefcapaciteit van 2 ton.

  Type Vertex VML. De types VML-80 en VML-100 van Vertex zijn handbedienbare hefmagneten voor lichtere werkstukken. De VML-150 is voor iets grotere en zwaardere werkstukken.

  Type Vertex VGP. Dit type van Vertex werkt met een hendel die door een hefboom (CAM principe) de permanente magneet ontgrendeld van het werkstuk. Ook hier moeten de veiligheids