Bij vragen bel ons: +32 (0)14 482382

Voelerbladen en voelerband

Voelerbladen en voelerband

Wat zijn voelermaten, ook wel genoemd voelerbladen?

Dit is een meetmiddel, die een aantal voelers van diverse afmetingen bij elkaar houdt door een houder of ring. Door gebruik van een voeler of meerdere voelers gelijktijdig kan de dikte worden gemeten van sleuven e.d. Hierdoor is een voelermaat een ideaal diktekaliber!

Voelermaten kopen bij Hogetex!

Hogetex heeft een grote verscheidenheid aan voelermaten in z'n programma. Wij noemen de voelermaten, ook wel voelermaatjes genoemd, voelerbladen! Wij hebben kleine en lange voelermaten. Tevens kunt u voelermaten bestellen met diverse diktes en afmetingen. De meest populaire is de hogetex voelermaat met een bladlengte van 100mm en de keuze uit 13 bladen of 20 bladen! De bladen zijn conisch van vorm! Tevens hebben we ook voelerbladen uit verschillende materialen zoals staal, roestvrijstaal (inox) en messing. Het voordeel van messing is dat deze anti-magnetisch zijn. De meeste gebruikte voelermaten zijn een voelermaat 1mm, dat wil zeggen tot een meetbereik van 1 mm, of een voelermaat 2mm, met een bereik tot 2mm.

Lange voelermaten van Hogetex

Hogetex heeft ook voelermaten met een bladlengte van 300mm. Deze voelerbladen zitten met een ring aan elkaar vast en zijn uitgevoerd in staal. Het meetbereik is van 0,05 tot 1mm en is verkrijgbaar in staal.

Speciale voelermaten kopen van Hogetex!

Op aanvraag kunnen wij nog vele soorten voelermaten leveren, bijvoorbeeld een voelermaat inch of losse voelermaten. Wij kunnen alles op voelerbladen leveren! Bel ons en wij maken u een aanbieding!

Wat is precisie voelerband?

Precisie voelerband is een rol van staal met een bepaalde dikte. Andere namen voor voelerband zijn folieband of dikteband. Deze stalen band kan dan worden gebruikt om dikte te meten. Deze voelerband op rol zijn verkrijgbaar in rollen van 5 meter in roestvrijstaal (voelerband rvs) of uit gehard verenbandstaal. De diktes zijn vanaf 0,01mm tot 1mm. Voor het gebruik van voelerband is ook een voelerband houder beschikbaar. In de houder is de voelerband in te klemmen en daardoor makkelijker in gebruik.