Bij vragen bel ons: +32 (0)14 482382

Analoge schroefmaten

Analoge schroefmaten

9 producten

per pagina
Sorteer op
Mini-schroefmaat
Mini-schroefmaat

Vanaf € 38,60Incl. btw € 31,90Excl. btw

Snel verstelbare schroefmaat
Snel verstelbare schroefmaat

Vanaf € 50,58Incl. btw € 41,80Excl. btw

Schroefmaat met bolvormig aanbeeld
Schroefmaat met bolvormig aanbeeld

Vanaf € 27,95Incl. btw € 23,10Excl. btw

mu schroefmaat
mu schroefmaat

Vanaf € 73,21Incl. btw € 60,50Excl. btw

Universele buitenschroefmaat met verwisselbaar aambeeld.
Universele buitenschroefmaat met verwisselbaar aambeeld.

Vanaf € 98,49Incl. btw € 81,40Excl. btw

Buitenschroefmaat met inzetstukjes
Buitenschroefmaat met inzetstukjes

Vanaf € 95,83Incl. btw € 79,20Excl. btw

analoge schroefmaat voor links- en rechtshandigen
analoge schroefmaat voor links- en rechtshandigen

Vanaf € 35,27Incl. btw € 29,15Excl. btw

Analoge Buitenschroefmaat
Analoge Buitenschroefmaat

Vanaf € 24,62Incl. btw € 20,35Excl. btw

Set Buitenschroefmaten
Set Buitenschroefmaten

Vanaf € 105,15Incl. btw € 86,90Excl. btw

Analoge schroefmaat

Als u op zoek bent naar het perfecte gereedschap voor het nauwkeurig meten van dikten, afstanden en diepten, dan bent u Hogetex aan het juiste adres. Met een breed assortiment, bieden we u het kwaliteitsgereedschap voor al uw meet- en spanklussen. Ontdek vandaag nog ons uitgebreide assortiment en vind de analoge schroefmaat die precies aan uw eisen voldoet.

Wat is een analoge schroefmaat?

Een schroefmaat, ook bekend als een micrometer, is een belangrijk meetinstrument voor precisie-metingen in technische en industriële vakgebieden. Dit gereedschap maakt het voor gebruikers mogelijk om de buitenmaten met uitzonderlijke precisie te meten, met aflezingen die nauwkeurig zijn tot op 0,01 mm, 0,005 mm of zelf 1 µm. De term 'micrometer' verwijst naar de fijne schroefdraad van de spindel dat belangrijk is voor de nauwkeurigheid, ongeacht de schaalverdeling. De analoge schroefmaat is onmisbaar in sectoren waar gewerkt wordt met minimale toleranties, zoals de metaalbewerking.

Digitale schroefmaat

Een digitale schroefmaat biedt een moderne twist door een digitale aflezing te gebruiken in plaats van een traditionele nonius of schaalverdeling. Dit belangrijke verschil maakt het aflezen van metingen sneller en minder foutgevoelig, aangezien de exacte afmeting direct op een scherm wordt weergegeven. Echter, een digitale schroefmaat is afhankelijk van batterijen, wat als een nadeel beschouwd kan worden ten opzichte van een analoge schroefmaat die geen elektriciteit vereist. Bovendien kunnen de initiële kosten hoger uitvallen voor digitale modellen.

Hoe werkt een analoge schroefmaat?

Een analoge schroefmaat werkt op basis van een zeer fijn schroefmechanisme. Wanneer u de beweegbare bek langs de vaste bek verschuift, meet u de afstand tussen deze twee punten. De meting wordt afgelezen op een schaalverdeling, vaak een nonius. De nonius is een secundaire schaal die de hoofdschaalverdeling in kleinere eenheden verdeelt. Hierdoor kunnen gebruikers afmetingen aflezen tot op de honderdste of zelfs duizendste millimeter nauwkeurig.

Soorten analoge schroefmaten

Bij ons vindt u een uitgebreide collectie van analoge schroefmaten, om te voldoen aan uw specifieke behoeften. Zo bieden we een mini-schroefmaat die perfect is voor het meten van kleine afstanden of juist een robuustere, universele schroefmaat. Deze universele analoge schroefmaat heeft een verwisselbaar aambeeld en biedt daarom flexibiliteit voor verschillende toepassingen, zelfs te gebruiken als hoogtemeter. Voor metingen aan gebogen vlakken of wanddikten van buizen en ringen is er de analoge schroefmaat met bolvormig aanbeeld. De snel verstelbare analoge schroefmaat, met zijn efficiënte snelverstelmechanisme, maakt snelle aanpassingen mogelijk, ideaal voor werkplaatsen waar tijd essentieel is. Daarnaast bieden we een speciaal model voor zowel links- als rechtshandigen en een set buitenschroefmaten voor wie een compleet assortiment nodig heeft.

Analoge schroefmaat kopen bij Hogetex

Hogetex is actief in meerdere landen in Europa, waaronder Duitsland en België. Wij bieden u een breed aanbod aan diverse analoge schroefmaten. Bestel eenvoudig online via onze webshop, wij zorgen voor een veilige en snelle levering. Heeft u vragen over een analoge schroefmaat in ons assortiment of wilt u meer weten over ons aanbod? Onze specialisten staan voor u klaar. Onze vakmensen hebben jarenlang ervaring binnen de branche en kunnen u alles vertellen over diverse gereedschappen en toepassingen. Neem contact op met onze klantenservice voor aanvullende service. Bekijk ook onze veelgestelde vragen en ontdek of het antwoord op uw vraag hier te vinden is.